Avslutad marknadskontroll

Här hittar du information om avslutade proaktiva marknadskontroller som Boverket har genomfört inom ramen för sin verksamhet som marknadskontrollmyndighet för bygg- och anläggningsprodukter, hissar och linbaneanläggningar.

Bygg- och anläggningsprodukter

Inom området bygg- och anläggningsprodukter har Boverket genomfört proaktiva marknadskontroller sedan 2008. Ett proaktivt marknadskontrollprojekt avslutas genom en slutrapport eller ett beslut. Slutrapporten sammanfattar Boverkets generella observationer och innehåller inga namn på företag eller produkter. Boverket publicerar här kort information om varje avslutat projekt, och de relaterade besluten eller slutrapporterna finns bland länkarna i "Relaterad information" på respektive sida.

Marknadskontroll av hissar och linbaneanläggningar beskrivs under sidorna för "Motordrivna anordningar".

Skorstenar 2017-2018

Bild på skorsten i metall, Jörgen Ragnarson

Boverkets marknadskontroll av systemskorstenar av metall påbörjades under 2017. Kontrollen avsåg systemskorstenar av metall som omfattas av den harmoniserade standarden EN 1856-1:2009.

Fönster 2015-2018

Bild på fönster, Boverket

Boverket har genomfört marknadskontroll av fönster som omfattas av den harmoniserade standarden SS-EN 14351-1.

Betongelement

Bild på betongelement, Hans Ekestang

Boverket har under 2017 genomfört marknadskontroll av förtillverkade betongelement. Kontrollen var begränsad till att endast omfatta betongelement som har en bärande funktion.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej