Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Cirkulärt byggande - exempelsamling

Granskad:

Det finns ett antal ombyggnadsprojekt i Sverige vilka har baserats på cirkularitet i byggprocessen. Utmaningarna har varit olika och varierade och denna exempelsamling redogör för såväl utmaningarna som lösningarna och de slutliga resultaten.

Modernt kontor av gjuteri

Kontorsrum med sittgrupp och kontorsplatser i ljust rum med stora fönsterytor.

I Eskilstuna har ett gammalt gjuteri förvandlats till toppmoderna lokaler och är nu en del av Energimyndighetens kontor.

Totalrenovering av skola

Exteriör bild på skolans tillbyggda entre vid en stenlagd yta.

Umeå kommun hade haft problem med Östra gymnasiet, också kallat Fridhemsgymnasiet, under flera år och bestämde sig för att göra ett omtag. Byggnaden evakuerades 2016, totalrenoverades och kunde därefter återinvigas 2019 som Maja Beskowskolan.

Polishus blev bostäder

Exteriör bild på det före detta polishuset täckt med vildvin.

Ett stort behov av nya bostäder i centrala Malmö ledde till att Riksbyggen blev intresserade av det före detta polishuset som låg ute till försäljning.

Utbyggnad av Lilla Alby skola

Ett trevåningshus i tegel med stora träd framför.

Lilla Alby skola i centrala Sundbyberg hade länge haft trånga lokaler som kommunen löst med tillfälliga paviljonger i närheten. År 2011 fattade Sundbybergs kommun beslutet att bygga ut skolan för att ge permanenta platser åt alla elever.

Skola av tidigare ämbetshus

Exteriören på huvudbyggnaden på Anna Whitlocks skola.

Stockholms stad behövde nya ytor för en gymnasieskola och det beslutades att Ämbetshuset, ritat av Axel Lindegren under tidigt 1920-tal, skulle byggas om till en modern skola.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen