Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Ventilation

Granskad:

Som byggherre och fastighetsägare ansvarar du för att byggnaden har bra luft. Här finns information om regler och system och vad du själv kan göra för att få en bra ventilation och bra luft. Du hittar också information om obligatorisk ventilationskontroll.

OVK - obligatorisk ventilationskontroll

Obligatorisk ventilationskontroll ska göras regelbundet i de flesta byggnader. Kontrollen ska göras av en certifierad sakkunnig funktionskontrollant.

Välj ventilationssystem

Du kan välja bland olika typer av ventilationssystem. De kan också kombineras med olika energibesparande system. Det viktigaste är att ventilationen gör det den ska: tillför frisk luft och för bort fukt och förorenad luft

Luft och ventilation i bostäder

Frisk luft inomhus är viktigt för vår hälsa. Här kan du läsa vilka regler och system som finns, och vad du själv kan göra för att få en bra ventilation och en bra luft.

Kontrollera din ventilation

Du som äger ditt hus ska kontrollera så att ventilationen fungerar. Frisk luft i bostaden är viktigt för vår hälsa. Minst en gång varannan timme bör inomhusluften ersättas med ny uteluft.

När krävs anmälan för åtgärder för ventilation?

Ändring av ventilation i byggnaden kräver anmälan till byggnadsnämnden om åtgärder avser ny installation eller väsentlig ändring av anordning för ventilation.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen