Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Boverkets klimatdeklarationsregister

Granskad:

Boverket tillhandahåller en e-tjänst för registrering av en klimatdeklaration där byggherren själv, eller någon på dennes uppdrag, kan lämna de uppgifter för byggnaden som ska klimatdeklareras. Här finns information om vilka uppgifter som ska lämnas i en klimatdeklaration, hur man registrerar uppgifter och e-tjänsten för klimatdeklarationer.

Registrera en klimatdeklaration

Dator med tre gröna bockar på skärmen. En streckad pil går från datorn till Boverkets logotyp.

Antingen gör byggherren det själv eller så tar byggherren hjälp av en konsult eller entreprenör. Registrering av en klimatdeklaration sker i Boverkets e-tjänst som du hittar här.

Steg för steg-guide E-tjänst klimatdeklaration

Dator med playsymbol på skärmen

Boverket tillhandahåller en e-tjänst för registrering av en klimatdeklaration där du kan lämna de uppgifter för byggnaden som ska klimatdeklareras. I denna steg för steg-guide går vi igenom e-tjänsten för klimatdeklarationer och ger dig information om vilka uppgifter som ska lämnas i en klimatdeklaration och hur man registrerar dem.

Testa e-tjänsten

Händer skriver på  tangentbord skärmen visar miniräknare och databas.

Här kan du testa att fylla i en klimatdeklaration utan att några uppgifter sparas hos Boverket.

Om klimatdeklarationsregistret

Dator med texten m2, kg och CO2e i skärmen.

Här finns övergripande information om registrering av en klimatdeklaration. 

Uppgifter i en klimatdeklaration

Ett förstoringsglas visar bokstäver.

Här finns information om vilka uppgifter som efterfrågas i e-tjänsten för klimatdeklarationer. Uppgifterna som lämnas består av fyra delar, identifiering av vilken byggnad som ska klimatdeklareras med hjälp av kartstöd, uppgifter om byggnaden, klimatpåverkan uppdelat på olika informationsmoduler och uppgifter om byggherren.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen