Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Filmer om klimatdeklaration

Granskad:

På den här sidan kan du hitta och se de filmer om klimatdeklarationer som används i Boverkets information. Du kan även se filmer och rörligt material på andra sidor i handboken.

Film med korta frågor och svar om klimatdeklarationer

Boverket vägleder dig bland annat genom en kort animerad film som ger svar på vanligen förekommande frågor kring klimatberäkning och redovisning. Filmen tar till exempel upp frågeställningar om hur du ska beräkna klimatpåverkan vid återanvändning av byggprodukter samt för energianvändning och byggspill. 

Innehållet kan inte visas

För att visa det här innehållet behöver vi kunna spara kakor i din webbläsare.

Informationsfilm från 2021 inför lagens införande

Lagen om klimatdeklaration för byggnader träder i kraft den 1 januari 2022. Syftet är att minska klimatpåverkan från byggskedet. Lagen innebär att byggherren ska redovisa klimatpåverkan från uppförande av byggnaden genom att registrera en klimatdeklaration digitalt i Boverkets register för klimatdeklarationer. Tanken är att minska utsläppen av växthusgaser och öka kunskapen om hur branschen kan minska klimatpåverkan från byggskedet.

Innehållet kan inte visas

För att visa det här innehållet behöver vi kunna spara kakor i din webbläsare.

 

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen