Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Registrera en klimatdeklaration

Granskad:

Boverket har tagit fram en e-tjänst för registrering av en klimatdeklaration. Den använder byggherren eller av byggherren utsedd deklarant när alla uppgifter som behövs för en klimatdeklaration finns tillgängliga. Du hittar e-tjänsten på denna sida. 

Bärbar dator med en checklista med gröna bockar och en streckad pil som pekar mot Boverkets logotyp.

Viktigt att veta att e-tjänsten endast ska användas då byggherren eller deklaranten har tagit fram alla uppgifter som behövs för en klimatdeklaration. Det är dock möjligt att spara uppgifterna och återkomma med kompletterande uppgifter inför slutgiltig registrering då deklarationen signeras. Det är också möjligt att skriva ut en preliminär deklaration om deklaranten vill stämma av uppgifterna med byggherren innan slutgiltig registrering. Vill du veta vilka uppgifter som ska lämnas i e-tjänsten så kan du se det på sidan "Uppgifter i klimatdeklarationen" som du hittar under Relaterad information. 

Det finns möjlighet att importera uppgifterna om byggnaden och klimatpåverkan genom en XML-fil. I ”Relaterad information” hittar du dokument med mer information om importfunktionen och vad som krävs för att få det att fungera. 

Du når e-tjänsten för registering av klimatdeklaration via knappen "Registrera en  klimatdeklaration".

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen