Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Dessa byggnader omfattas

Granskad:

Riksdagen har beslutat att införa krav på klimatdeklaration för byggnader som uppförs. Det innebär att byggherrar ska redovisa vilken påverkan på klimatet en ny byggnad har. Här finns information om vilka byggnader som ska ha en klimatdeklaration samt vilka byggnader som undantas.

Dessa byggnader ska klimatdeklareras

Illustration som visar en skolbyggnad, en villa, ett flerbostadshus och en lyftkran.

Från och med den 1 januari 2022 krävs klimatdeklaration när byggnader uppförs. Här finns information om vilka byggnader som omfattas. I vägledningen finns uttalanden från regeringens proposition om klimatdeklarationer för att förklara bakgrunden till utformningen av reglerna.

Dessa byggnader behöver inte klimatdeklareras

Illustration som visar en industri.

Vissa nya byggnader som uppförs berörs inte av reglerna om klimatdeklaration för byggnader. Här finns information om vilka de är och varför de är undantagna. Här redovisas också uttalanden från regeringens proposition om klimatdeklarationer för att närmare förklara bakgrunden till att vissa byggnader är undantagna.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen