Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Att tänka på!

Granskad:

I denna typ av anläggningar persontätheten ofta hög vilket bör beaktas vid utformningen. Krav på tillgänglighet kan behöva samordnas för att fylla migrationsverkets behov.

Belastningen och slitaget på de tillfälliga anläggningsboendena kan i vissa fall bli väsentligt högre än för vanliga bostäder eller andra typer av tillfälliga boenden. Detta bör man beakta när man utformar och utrustar byggnaderna.

Ett tillräckligt antal tillgängliga tillfälliga anläggningsboenden är en förutsättning för att kunna ta hand om asylsökande med funktionsnedsättningar. I fallet att behovet av tillgängliga anläggningsboenden är större än utbudet måste sådana ordnas. Kommuner och Migrationsverket bör hålla en dialog och tänka på att ha en strategi för vilka tillfälliga anläggningsboenden som kan lämpa sig bäst för tillgänglighetsanpassningar och om det finns ett behov av tillgängliga boenden vid nybyggnad.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen