Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Åtgärder i gemensamma utrymmen

Granskad:

Åtgärder i gemensamma utrymmen, till exempel en tvättstuga, kan vara bidragsberättigande.

Bidrag kan beviljas för åtgärder i allmänna utrymmen inomhus eller utomhus. Till exempel i trapphus, tvättstugor och entréer. Det framgår av propositionen till lagen om bostadsanpassningsbidrag (bland annat på sidan 68, proposition 2017/18:80).

Hyresvärdar och bostadsrättsföreningar kan i vissa fall överta ett bostadsanpassningsbidrag som gäller gemensamma utrymmen

Hyresvärdar och bostadsrättsföreningar kan komma överens med en boende  som beviljats bostadsanpassningsbidrag att överta rätten till bidrag. Det går då bra att använda bidraget som en delfinansiering om hyresvärden eller bostadsrättsföreningen vill göra en mer omfattande anpassning än vad den boende beviljats bidrag för.

Den här möjligheten gäller inte åtgärder inne i lägenheten, bara åtgärder i till exempel trapphus , entréer och tvättstuga. Mer information finns på webbsidan "Hyresvärd eller bostadsrättsförening kan överta rätten till bidrag".

Hyresvärd eller bostadsrättsförening kan överta rätten till bidrag

 

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen