Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

PBL webbutbildningar

Granskad:

Här hittar du Boverkets webbutbildningar i plan- och bygglagstiftningen (PBL). Utbildningarna riktar sig till dig som i ditt arbete tillämpar eller påverkas av plan- och bygglagen, oavsett om du arbetar offentligt eller privat. Du hittar övergripande utbildningar men också fördjupningar inom särskilda sakområden. Välkommen att välja bland drygt 30 olika webbkurser.

Webbutbildningarna är digitalt tillgängliga kurspaket, ofta i flera delar, som kan ha olika längd och karaktär. Det finns mer omfattade utbildningar för bland annat förtroendevalda och för den som är ny på jobbet som handläggare. Dessa innehåller till exempel e-föreläsningar, övningar och filmreportage med exempel. Det finns  utbildningar som ger en överblick över hela PBL-systemet för dig som kommer i kontakt med PBL då och då, såväl som nischade kurser om särskilda områden.

Kurserna är utformade för yrkesverksamma men alla som är intresserade av att veta mer om PBL kan ha nytta av dem.

Utbildare och lärare välkomnas att använda Boverkets utbildningsmaterial i egna kurser och utbildningar.

Utbildningarna är fritt tillgängliga för var och en. Vi rekommenderar konto i Boverkets PBL akademin (lärsystem) för egen uppföljning.

Till kurserna "Ny på jobbet som...." samt "PBL och kulturvärden" finns frågor till varje lektion för gruppdiskussion. 

Innehållet kan inte visas

För att visa det här innehållet behöver vi kunna spara kakor i din webbläsare.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen