Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Allmänt om handboken

Granskad:
OLika hustyper och en byggkran
Illustration: Karin Weandin/Infab

I handboken om klimatdeklaration hittar du vägledning om reglerna om klimatdeklaration för byggnader. Informationen utgår från lag, förordning och föreskrifter om klimatdeklaration för byggnader och på de olika webbsidorna i denna handbok kan du läsa lagtexten direkt så som den ser ut i riksdagens databas.

Tips på var du kan börja i handboken

När du ska börja fördjupa dig i informationen om regler om klimatdeklaration för av byggnader kan det vara bra att börja med att ta del av den korta informationsfilmen klimatdeklaration som kortfattat går igenom kraven och några viktiga begrepp.

Innehållet kan inte visas

För att visa det här innehållet behöver vi kunna spara kakor i din webbläsare.

Efter att ha sett informationsfilmen kan du kan också gå igenom Boverkets webbutbildning om klimatdeklaration av byggnader för att få en övergripande bild och testa dina kunskaper. 

Sedan kan det vara dags att fördjupa sig genom att även se Boverkets inspelade webbseminarier om klimatdeklaration

Med dessa förkunskaper kan det sedan vara enklare att söka och fördjupa sig i handbokens övriga vägledning.

Ett sista tips är att du hittar hela handbokens struktur och innehåll i webbplatskartan. Huvudmenyerna ser du på startsidan!

Sökmotorn söker endast i handboken

På varje webbsida är sökmotorn placerad högst upp i högra hörnet. Svaren kommer bara från Boverkets digitala handbok om klimatdeklarationer.

Utfällbara regler

Alla hänvisningar till regler sker genom att klicka på hänvisningen i texten som ligger i en rektangulär ruta med grå bakgrund. Till exempel tryck på rutan nedan - då öppnas texten och du kan läsa den.

1 §
  Lagens syfte är att minska klimatpåverkan när byggnader uppförs.

Reglerna uppdateras automatiskt när det sker förändringar i dessa. Det garanterar att du som besökare i handboken alltid har tillgång till den aktuella regeltexten.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen