Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna från Boverket.

 • Nyhet, Broschyren "Får jag bygga" är uppdaterad – tryckta versionen levereras senare i höst

  Boverkets broschyr "Får jag bygga" är uppdaterad i en ny version. Det är stort intresse och många beställer den. Dock så kommer den tryckta versionen att levereras senare i höst, preliminärt i månadsskiftet oktober/november.

 • Nyhet, Grattis Boverket 30 år – vi satsar framåt!

  För 30 år sedan såg myndigheten Boverket för första gången dagens ljus. Sedan starten har vi på Boverket påverkat och drivit samhällsbyggnadsfrågor. Det kommer vi såklart fortsätta med nu när vi blivit ännu fler.

 • Nyhet, Här är Sveriges första riksarkitekt

  Boverket anställer Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör i Malmö, som Sveriges första riksarkitekt. Christer Larssons tjänst sträcker sig till årsskiftet, eller tills dess ordinarie riksarkitekt är på plats. Boverket anställer samtidigt Monica von Schmalensee, ordförande i Rådet för hållbara städer, för att stötta verksamheten internt och externt under samma period.

 • Nyhet, Ny webbportal om solenergi

  De senaste åren har intresset för solceller ökat markant. Med ett investeringsstöd och övriga villkor som råder just nu finns det goda förutsättningar för den som vill producera sin egen el. För att öka kunskapen lanseras därför en webbportal om solel.

 • Nyhet, Nu blir det enklare att söka radonbidrag med e-ansökan

  Radonbidraget kan sökas av småhusägare i behov av radonsanering. Bidrag får lämnas med 50 procent av en kostnaden för åtgärderna, dock högst med 25 000 kronor. Nu blir det ännu enklare att söka bidraget, med hjälp av e-ansökan.

 • Nyhet, Utlysning av stöd till stadsinnovationer

  Avancerad miljöteknik och nya systemlösningar behövs för att våra städer ska bli miljövänligare och bättre att leva i. Därför utlyser Naturvårdsverket stöd till stadsinnovationer för att använda spetstekniker och avancerade systemlösningar i stadsutveckling.

 • Nyhet, Inomhusmiljön ska bli bättre

  Boverket förstärker nu arbetet med en god inomhusmiljö. För att också kunna arbeta långsiktigt med frågor som rör människors hälsa relaterat till byggnader har Boverket också bildat en enhet för hälsa och bygg.

 • Nyhet, Regionala bostadsmarknadsanalyser för 2018

  Nu kan du ta del av årets regionala bostadsmarknadsanalyser från samtliga länsstyrelser.

 • Nyhet, 34 kommuner får högre belopp i investeringsstöd

  Boverket flyttar upp 34 kommuner från en lägre till en högre stödnivå i investeringsstödet för att bygga hyresbostäder och bostäder för studenter.

 • Nyhet, Ny vägledning om planbestämmelser

  Nu finns äntligen en komplett vägledning om planbestämmelser och en uppdaterad version av Planbestämmelsekatalogen på PBL kunskapsbanken!

Sidansvarig: Webbredaktionen