Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Guide för hur du tar bort radon

Granskad:

Här kan du läsa om hur du kan gå tillväga för att ta bort radon.

 1. Beställ mätdosor och gör mätningen under eldningssäsongen (oktober till och med april) för att få ett säkert resultat. Mätperioden ska vara minst två, helst tre månader.

  Mer om hur du beställer mätdosor och mäter radonhalten

 2. Radon kan ha en eller flera källor. Innan du gör saneringsåtgärder bör du därför ta reda på varifrån radonet kommer. Det finns konsulter som kan hjälpa dig med detta. På Svensk Radonförenings hemsida kan du söka efter företag som kan hjälpa till med mätning, besiktning och åtgärder när det handlar om radon. Mer information finns via länk i "Relaterad information".

  Mer om hur du tar reda på varifrån radonet kommer

 3. Att radonsanera ditt hus behöver inte vara dyrt. I vissa fall räcker det med en liten åtgärd för att sänka radonhalten till exempel att installera ventiler. Ibland behöver du dock kombinera flera olika åtgärder.

  Du kan få rotavdrag (skatteavdrag) för att göra en radonsanering, Mer information om rotavdrag finns på Skatteverkets webbplats. Du hittar en länk under "Relaterad information".

  Mer om hur du radonsanerar ditt hus

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen