Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Extra remiss Boverkets nya byggregler om skydd mot buller

Granskad:
Remiss

Boverket justerar nu vissa delar av det tidigare remitterade förslaget till föreskrifter om skydd mot buller. Förslaget som nu går ut på en extra remiss handlar om att föreslå lättnader på byggkraven för studentbostäder. Detta med anledning av inkomna synpunkter i samband med ett regeringsuppdrag om studentbostäder, tidigare remiss med förslag till skydd mot buller i byggnader och nya överväganden.

Översynen av reglerna om skydd mot buller påbörjades under 2019 och ett förslag till föreskrifter skickades på remiss under våren 2021.

Översyn av reglerna om skydd mot buller

I mars 2023 fick Boverket i uppdrag av regeringen att utreda möjligheterna att minska kostnaderna vid byggandet av studentbostäder och möjliggöra ett ökat och mer differentierat utbud av sådana bostäder genom att föreslå lättnader på byggkraven för studentbostäder. Uppdraget innebar bland annat att utreda lättnader i det tekniska egenskapskravet avseende skydd mot buller och rapporten kommer att redovisas senast 30 april 2024.

Med anledning av regeringsuppdraget om studentbostäder, remissynpunkter avseende förslaget om skydd mot buller och nya överväganden har Boverket funnit anledning att justera vissa delar av förslaget till föreskrifter om skydd mot buller.

Sista dagen att lämna synpunkter är den 30 april 2024.

Extra remiss Boverkets förslag till föreskrifter om skydd mot buller i byggnader

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen