Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Nu går det att ansöka till visioner i norr steg 2

Granskad:
Nyhet

Rådet för hållbara städer och kommunerna Boden, Gällivare, Kiruna, Luleå, Skellefteå och Umeå bjuder in multidisciplinära team för att skapa hållbara, vackra och inkluderade livsmiljöer, på kort och lång sikt. Utlysningen är den andra inom projektet Visioner i norr. Ansök senast 4 april.

I Norrbotten och Västerbotten pågår just nu några av de största investeringarna på grön omställning, teknik och infrastruktur. Satsningen ställer stora krav på fler bostäder, attraktiva livsmiljöer och långsiktig hållbarhet. Hur kan vi skapa hållbara platser och bostäder på kort tid samtidigt som vi  tar tillvara på befintliga resurser och skapar långsiktigt goda och kvalitativa livsmiljöer?

Visioner i norr steg 2 är en fristående del av Visioner: i norr, som genomfördes 2021.  Utlysningen syftar till att utforska och få in nya ögon i samhällsbyggnadsprocessen och hitta nya metoder för att skapa långsiktiga förvaltnings- och utvecklingsstrategier. Den riktar sig till tvärdisciplinära team av designers, arkitekter, gestaltare och andra innovationsaktörer för att ta sig an konkreta platser i kommunerna.  

Ansökan är öppen 28 februari 2024 – 4 april 2024. 

Visioner i norr

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen