Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Förslag om gränsvärden för byggnaders klimatpåverkan på remiss av regeringen

Granskad:
Nyhet

Regeringen vill ha synpunkter på Boverkets förslag om införande av gränsvärden för byggnaders klimatpåverkan. Svar ska lämnas senast den 31 maj 2024 till Landsbygds- och infrastrukturdepartementet.

Boverket har haft i uppdrag av regeringen att lämna författningsförslag om gränsvärden för byggnaders klimatpåverkan. Den 10 maj 2023 lämnade Boverket en slutredovisning till regeringen genom rapporten "Gränsvärde för byggnaders klimatpåverkan och en utökad klimatdeklaration", rapport 2023:20. Rapporten innehåller två förslag. Det första förslaget behandlar införandet av gränsvärden för byggnaders klimatpåverkan från 2025, för de moduler som idag omfattas av kravet på klimatdeklaration. Det är denna del av rapporten som omfattas av remissen. I december 2023 lämnade Boverket en kompletterande promemoria till förslaget, den omfattas också av remissen.

Det andra förslaget i Boverkets rapport handlar om en utökning av klimatdeklarationen, så att hela byggnadens livscykel omfattas från 2027. Den omfattas inte av remissen då genomförandet av revidering av EU:s direktiv om byggnaders energiprestanda (EPBD) och byggproduktförordning (CPR) pågår och kan påverka förslaget till en utökad klimatdeklaration.

Remissvaren kommer att publiceras på regeringens webbplats. Mer information om remissen finns på regeringens webbplats. Där finns rapporten och promemorian att ladda ner.

Remiss av Boverkets förslag till införande av gränsvärden för klimatdeklarationer av byggnader (på Regeringens webbplats)

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen