Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Uppdrag att utvärdera stödet för renovering och energieffektivisering samt att analysera ägarförhållanden på hyresbostadsmarknaden

Del 2: Analys av styrmedel och förslag på åtgärder

Utgivningsår:
2021
Antal sidor:
97
ISBN (PDF):
978-91-7563-751-8
Rapport:
2021:8

Boverket fick i juli 2020 i uppdrag av regeringen att utvärdera stödet för renovering och energieffektivisering samt att analysera ägarförhållanden på hyresbostadsmarknaden.

I oktober 2020 redovisade Boverket en delrapport med utvärderingen av det avvecklade stödet för renovering och energieffektivisering och med förslag på en enklare utformning av det nya stöd som aviserades i regeringens budgetproposition för 2021.

Den här rapporten omfattar övriga delar av uppdraget, dvs. olika analyser av ägarförhållanden på hyresbostadsmarknaden liksom förslag på åtgärder för en ökad renovering och energieffektivisering i det befintliga bostadsbeståndet utan att äventyra hyresgästernas trygghet.

Tillbaka till toppen