Torsbo - ut och in

Projektägare: Vara kommun, Vara SK, Studieförbundet Vuxenskolan Vara, Vara konserthus, BILDA väst

Typ av åtgärd: Fysiska åtgärder

Beviljat stöd: 1 500 000 kronor

Beslut: 2015

Utifrån pojkars och flickors perspektiv har en parkeringsplats och angränsande mark i anslutning till den befintliga fritidsgården omvandlats till en attraktiv mötesplats. Olika typer av aktiviteter har integrerats i mångfunktionella och flexibla platser sida vid sida genom indelning i olika närliggande "öppna rum" i form av plats för kreativitet/exponering, plats för rörelse och plats för vila.

Gestaltning av platserna har utgått utifrån referensgruppernas arbete, en arkitekturpedagog, en konstnär och en landskapsarkitekt. I referensgrupperna ingick ungdomar och representanter från omkringliggande skolor, grannar, föreningsliv och medsökande till projektet.

Parallellt med gestaltningen av platsen har en reflektion skett kring projektets platser och platser generellt ur ett jämställdhetsperspektiv. Detta arbete resulterade i framtagande av en checklista hur man kan planera jämställda miljöer.

Se slutrapporten fulltext under "Relaterad information".

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej