På Boverket.se används cookies för att webbplatsens funktioner ska visas korrekt. Klicka på "Jag förstår-knappen" för att acceptera att cookies används. Läs mer om Cookies

Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Naturrum Trollskogen, Ölandsnorra udde – Naturvårdsverket

Granskad: 

Trollskogens naturreservat ligger på Ölands nordöstra udde.

År 2014 utlyste Naturvårdsverket tillsammans med Länsstyrelsen Kalmar en arkitekttävling för naturum Trollskogen med sikte på att ha en färdig byggnad 2016. Projektet bestod av helt nytt naturum med personalutrymmen, utställningslokaler, filmvisningsrum, minicafé och faciliteter i form av omklädningsrum, wc-rum och personalkök. I projektet har det även ingått ett uteklassrum/vindskydd samt markarbeten och nyplaneringar runt naturum. Invigningen ägde rum 20 april 2019.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen