Vägledning om och bidrag till grönare städer

14 juni 2018 bjöd Boverket in till en kortare sändning om stadsgrönska och ekosystemtjänster - "Vägledning om och bidrag till grönare städer". För att se sändningen i efterhand, använd länken i "Relaterad information".

I webbseminariet presenterar vi en utvecklad metod och ger exempel på hur kommuner kan ta tillvara och integrera ekosystemtjänster i fysisk planering – från mål och visioner till genomförande. Vi har också med exempel på hur man gör i Upplands Väsby kommun.

Bakgrund

Regeringen har beslutat om ett nytt etappmål om stadsgrönska. Senast 2025 ska kommunerna integrera stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer vid planering, byggande och förvaltning i städer och tätorter. Senast 2020 ska kommunerna ha tillgång till en utvecklad metod för att ta tillvara och integrera stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer i planering och byggande. Boverket har fått i uppdrag av regeringen att ta fram en sådan utvecklad metod.

Metoden för planering är klar och publiceras i närtid till webbseminariet. Medverkande i programmet är Ulrika Åkerlund, landskapsarkitekt på Boverket och Carin von Köhler, miljöplanerare på Upplands Väsby kommun.

Några programpunkter:

  • Varför behöver vi grönska och natur? Vad är ekosystemtjänster?
  • Hur kan man arbeta med ekosystemtjänster?
  • Så gör Upplands Väsby kommun, Grönare städer – stadsbidrag.

Så här funkar det

  • Webbseminariet är gratis och du kan ta del av det via länken i "Relaterad information".
  • Det finns en chattfunktion där det går att ställa frågor under sändningen.
  • Det går även att se seminariet i efterhand.
  • Vill du ta del av äldre webbseminarier, se menyn.
Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej