Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Boverket säger upp 14 anställda

Granskad:
Nyhet

Boverket har genomfört en översyn för att anpassa verksamhet och organisation till minskade anslag framöver. Det innebär att 14 anställda sägs upp.

Utgångspunkten i arbetet, som startade i februari, var att minska den långsiktiga personalramen med 30 anställda från 245 till 215. Under året har en verksamhetsöversyn genomförts för att effektivisera och hitta lösningar inom hela Boverket och minimera antalet uppsägningar. Resultatet av översynen är att 14 anställda sägs upp och vi minskar inom alla verksamheter.

I dag har Boverket lämnat ett varsel till Arbetsförmedlingen om att 13 medarbetare sägs upp på huvudkontoret i Karlskrona. En medarbetare sägs upp på Malmökontoret.

– Vi har genomfört flera olika åtgärder för att minimera antalet uppsägningar, men jag förstår att det är ett tungt besked att få för den som är drabbad. Vi ser ändå att Boverket kommer att vara en myndighet med hög kompetens för att genomföra de uppdrag som regeringen ger oss som nationell myndighet inom planering, byggande och boende, säger Leif Clemedtson som är HR-chef på Boverket.

Kontakt

Boverkets presservice, presservice@boverket.se, telefon 0455-35 31 70.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen