Förslag till nytt EU-system för hållbarhetsredovisning av byggnader

Nyhet,

Den 4 december 2017 bjuder EU-kommissionen in till en workshop i Bryssel för de som är intresserade att lära sig mer om att testa Level(s), ett nytt frivilligt deklarationssystem för att främja hållbarhet hos byggnader.

Workshopen är öppen för alla som är intresserade av frågor om deklaration av byggnader med fokus på hållbarhet. Särskilt prioritet kommer att ges de som vill delta i så kallade testpiloter. Boverket uppmuntrar svenska intressenter att delta i dessa testpiloter så att även svenska synpunkter kan framföras i arbetet med att färdigställa systemet.

Level(s) är ett centralt verktyg för att uppnå EU:s arbete med en cirkulär ekonomi och syftet är att få med alla tre dimensionerna i en hållbar utveckling - ekonomisk, social och miljömässig.

Frågor som hanteras på workshopen är:

  • Hur Level(s) kan bidra till att transformera byggsektorn till ökad hållbarhet och en större marknad
  • Hur marknadsledande organisationer förbereder sig för att pilottesta Level(s) på sina projekt, och hur certifieringsverktygen förbereder sig för att integrera Level(s)
  • Vilket stöd som är tillgängligt för organisationer som vill testa Level(s).

Det är också ett tillfälle att nätverka med andra inom EU som är marknadsledande och diskutera möjligheter och utmaningar med de som deltar med pilottester av Level(s).

Workshopen är på engelska. Deltagandet är gratis men anmälan krävs. Antalet platser är 50 och företräde ges till de som vill testa Level(s) på en specifik byggnad.

Tycker du det låter intressant kontakta EU-kommissionen direkt. Via länkarna i "Relaterad information" kan du läsa mer om Level(s), se programmet och anmäla dig till workshopen.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej