Boverket växer och nyanställer 50 personer

Nyhet,

Regeringen storsatsar på Boverket i Karlskrona som behöver anställa 50 nya experter i Karlskrona och i Malmö under början av nästa år. I statens budget för de kommande åren finns stora satsningar bland annat på arkitektur för hållbara samhällen och ett nytt regeringsuppdrag för att förbättra bostäders inomhusmiljö.

Boverket i Karlskrona, som är den nationella expertmyndigheten inom planering, byggande och boende, har i dag 250 anställda. 50 nya tjänster innebär den största förändringen på Boverket sedan myndigheten bildades 1988.

Satsning på arkitektur, digitalisering och inomhusmiljö

Boverket har fått flera stora regeringsuppdrag. Det är bland annat ett utökat uppdrag för att stärka arkitekturens funktion i samhället och ett kompetenscentrum för god inomhusmiljö samt en nationell expertfunktion för byggskador. Rekryteringen av dessa tjänster kommer att ske både till vårt kontor i Karlskrona och till Boverkets nya kontor, Studio, i centrala Malmö. Vidare har Boverket fått regeringsuppdrag som handlar om digitalisering av plan- och byggprocessen i landet, samt nya stöd för radonsanering, gröna städer och innovativt och hållbart byggande.

– Detta är den största satsningen i myndighetens snart 30-åriga historia. Boverket har ett viktigt uppdrag att vara med och utveckla framtidens hållbara samhälle och det är en förmån för mig att få vara med och leda det arbetet. Inte minst att få öppna verksamhet i Malmö i nya och moderna lokaler kommer att locka fler kompetenta och erfarna medarbetare till Boverket, säger generaldirektör Anders Sjelvgren.

De första 30 tjänsterna kommer att annonseras redan den 19 januari 2018. Boverket söker bland annat civilingenjörer, jurister, arkitekter planeringsarkitekter, systemvetare och kommunikatörer. Stort fokus kommer att vara på kvalificerad kompetens kopplad till arkitektur, digitalisering och inomhusmiljö.

Mer information

Presservice, telefon 0455-35 31 70
Anette Löfgren, förändringsledare, telefon 0455-35 31 97

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej