Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna från Boverket.

Så arbetade Boverket under förra året

Nyhet 12 april 2024

Över en miljon besökare till våra digitala vägledningar och webbutbildningar i PBL kunskapsbanken under 2023. Det är en av de uppgifter du kan läsa i årsredovisningen där Boverket redovisar sitt arbete under förra året. Där kan du ta del av våra uppdrag och läsa mer om vad vi gör.

Extra remiss Boverkets nya byggregler om skydd mot buller

Remiss 21 mars 2024

Boverket justerar nu vissa delar av det tidigare remitterade förslaget till föreskrifter om skydd mot buller. Förslaget som nu går ut på en extra remiss handlar om att föreslå lättnader på byggkraven för studentbostäder.

Kunskap från forskning som stöd för att skapa hållbara och goda livsmiljöer

Publikation 19 mars 2024

Flera forskare i stadsbyggnad delar med sig av sin kunskap i en ny sammanställning från Boverket som forskningsrådet Formas varit med och finansierat. Syftet är att ge landets planerare och stadsbyggare kunskap och stöd i sitt arbete med att skapa hållbara och goda livsmiljöer för alla.

Inkluderande bostadsbyggande med statligt stöd – en idéskiss

Publikation 14 mars 2024

Boverket har på eget initiativ tagit fram en rapport som innehåller en skiss på en modell som kan hjälpa de hushåll som har svårt att få sina bostadsbehov tillgodosedda på den lokala bostadsmarknaden. Förslaget är inte fullt utrett utan modellen utgör en grund för diskussion och vidare utredning.

Sex månader kvar för att anta en planeringsstrategi

Nyhet 11 mars 2024

Senast den 11 september 2024 ska kommunen ha antagit en planeringsstrategi för sin översiktsplanering. Om kommunen inte har tagit fram en planeringsstrategi i tid så upphör gällande översiktsplan att vara aktuell. Det enda som gör att kravet kans bortses ifrån är om kommunen har antagit en ny översiktsplan som får laga kraft senast 11 september 2024.

Nu går det att ansöka till visioner i norr steg 2

Nyhet 28 februari 2024

Rådet för hållbara städer och sex kommuner i Norrbotten och Västerbotten bjuder in multidisciplinära team för att skapa hållbara, vackra och inkluderande livsmiljöer, på kort och lång sikt.

Vägledning om nyttorna med digitala planbeskrivningar

Nyhet 23 februari 2024

Boverket har tagit fram en vägledningstext om nyttorna med digitala planbeskrivningar. Planbeskrivningar innehåller ofta en mängd information som är värdefull att ha med sig i efterföljande steg i samhällsbyggnadsprocessen och genom att göra dem tillgängliga digitalt lägger vi en grund för framtida innovation.

Tolv kulturlokaler får bidrag 2024

Nyhet 22 februari 2024

Samlingslokaldelegationen beslutade den 20 februari 2024 att bevilja bidrag till tio länsmuseer och två teatrar. Totalt har i år cirka 10,1 miljoner kronor fördelats till tolv projekt i kulturlokaler runt om i landet.

Tillbaka till toppen