34 kommuner får högre belopp i investeringsstöd

Nyhet,

Boverket flyttar upp 34 kommuner från en lägre till en högre stödnivå i investeringsstödet för att bygga hyresbostäder och bostäder för studenter. Boverkets beslut gäller retroaktivt från 1 januari 2018.

Boverket har med hjälp av SCB:s statistik om befolkningsökning per den 31 december 2017 gjort en genomgång av samtliga kommuner som i dag har en stödnivå på 4 800 kr/kvm boarea för att undersöka om någon kommun har haft en befolkningsökning med sammantaget minst fem procent under de senaste tre till fem åren. Om de haft det ska kommuner flyttas upp till en högre stödnivå. Boverket har då funnit 34 kommuner som haft hög och varaktig befolkningstillväxt under de senaste tre till fem åren med minst fem procent. De flyttas nu upp i den region som har stödnivån 5 800 kr/kvm boarea. Det innebär att dessa kommuner får cirka 20 procent mer i stöd än tidigare.

Ändringen gäller retroaktivt från och med den 1 januari 2018. Du hittar vilka kommuner det är i dokumentet "Ändrad regionindelning för vissa kommuner" som du hittar i "Relaterad information".

 

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej