Webbseminarium om klimatdeklarationer

Datum: 26 mars 14:00 - 15:00
Regeringen har nu skickat ut ett förslag till lag om klimatdeklarationer av nya byggnader. Den nya lagen föreslås träda i kraft 1 januari 2022. Se seminariet i efterhand och få tips på hur din organisation kan förbereda sig.

Den 26 mars sände Boverket ett webbseminarium om klimatdeklarationer av byggnader.

Regeringen har nu skickat ut ett förslag till lag om klimatdeklarationer av nya byggnader. Den nya lagen föreslås träda i kraft 1 januari 2022. Under seminariet får du tips på hur din organisation kan förbereda sig.

Ur programmet

Vad är en klimatdeklaration, vad är en EPD, vem är det som ska deklarera och hur kan jag förbereda mig? Under webbseminariet presenterades remissförslaget om klimatdeklarationer. 

Ta reda på mer om livscykelanalys

På Boverkets webb finns en vägledning om livscykelanalyser (LCA) för dig som vill veta mer om eller ska beställa en LCA för ett byggprojekt eller göra en LCA-beräkning. En LCA är den metod som används när man ska ta fram en klimatdeklaration.

Till vem vänder sig detta webbseminarium

Vi vänder oss främst till byggherrar, byggentreprenörer, arkitekter, projektörer och miljöexperter (LCA) i byggbranschen samt bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer på kommuner.

Medverkande

Från Boverket medverkade Kristina Einarsson, projektledare, Thomas Johansson och Roger Antonsson, delprojektledare.

Från Skanska medverkade Jeanette Sveder Lundin.

Mer information om klimatdeklarationer och livscykelanalys hittar du i "Relaterad information".

Så här funkar det

  • Webbseminariet är gratis och du kan ta del av det i efterhand via knappen på sidan eller länken i "Relaterad information".
Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej