Webbseminarium: Nya regler för energiprestanda och energideklarationer

Datum: 14 februari 14:00 - 15:00
Torsdagen den 14 februari kl. 14.00 bjuder Boverket in till årets första webbseminarium - " Nya regler för energiprestanda och energideklarationer".

Välkommen till denna sändning om energiprestanda och energideklarationer. Från och med den 1 januari 2019 används primärenergitalet som mått på en byggnads energiprestanda för både nya byggnader och vid upprättande av energideklarationer. Webbseminariet kommer att inrikta sig på hur levererad energi till byggnaden används för beräkning av primärenergitalet och hur uppmätta data ska hanteras. Detta görs med hjälp av illustrerande beräkningsexempel.

i "Relaterad information" finns presentationer och beräkningsexempel av energiprestanda.

Programmet ska ge dig som tittare inblick i skillnaderna mellan "specifik energianvändning" och "primärenergital", geografiska justeringsfaktorer och klimatzoner men även bakgrunden till klassning av byggnader; med andra ord varför används klassning i energideklarationerna? Vi kommer även att presentera Boverkets handbok om energideklarationer.

Vi vänder oss till er som är kommunernas klimat- och energirådgivare, byggnadsinspektörer, certifierade energiexperter, konsulter, de som är intresserade av energifrågor, banker, mäklare, certifieringsorganen, fastighetsägare med flera yrkesgrupper som berörs av ämnet.

Medverkande:

  • Yvonne Svensson, rättschef, Boverket
  • Lin Liljefors, utredare, Boverket
  • Mikael Näslund, utredare, Boverket
  • Henrik Olsson, utredare, Boverket
  • Roger Antonsson, utredare, Boverket.

Länk till sändningen finns i "Relaterad information". Den länkar du upp med vid sändningstillfället den 14 februari. Under samma rubrik finner du också en länk för att läsa mer i den nya handboken.

Så här funkar det

  • Webbseminariet är gratis och du kan ta del av det via länken som finns i "Relaterad information".
  • Det går även att se seminariet i efterhand.
  • Vill du ta del av äldre webbseminarier, se menyn.
Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej