Webbseminarium: Nya regler för energiprestanda och energideklarationer

Datum: 14 februari 14:00 - 15:00
Torsdagen den 14 februari kl. 14.00 bjuder Boverket in till årets första webbseminarium - " Nya regler för energiprestanda och energideklarationer".

Välkommen att se denna sändning, som bland annat presenterar Boverkets handbok om energideklarationer. Från och med den 1 januari 2019 används primärenergitalet som mått på en byggnads energiprestanda för både nya byggnader och vid upprättande av energideklarationer. Webbseminariet kommer att koncentreras till hur levererad energi till byggnaden används för beräkning av primärenergitalet och hur uppmätta data ska hanteras. Detta görs med hjälp av illustrerande beräkningsexempel.

Programmet ska ge dig som tittare inblick i skillnaderna mellan "specifik energianvändning" och "primärenergital", geografiska justeringsfaktorer och klimatzoner men även bakgrunden till klassning av byggnader; med andra ord varför används klassning i energideklarationerna?

Vi vänder oss till er som är kommunernas klimat- och energiexperter, byggnadsinspektörer, konsulter, fastighetsägare med flera yrkesgrupper som berörs av ämnet.

Inom kort kommer länk till sändningen under rubriken "Relaterad information". Där kan du också läsa mer om den nya handboken.

Så här funkar det

  • Webbseminariet är gratis och du kan ta del av det via länken som finns i "Relaterad information".
  • Det går även att se seminariet i efterhand.
  • Vill du ta del av äldre webbseminarier, se menyn.
Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej