Webbseminarium: Framtiden med enhetliga digitala detaljplaner

Datum: 25 september 14:00 - 15:00 Arrangör:Boverket
Onsdagen den 25 september klockan 14.00 – 15.00 sänder Boverket ett webbseminarium om varför vi behöver digitala detaljplaner.

Onsdagen den 25 september klockan 14.00 – 15.00 sänder Boverket ett webbseminarium om varför vi behöver digitala detaljplaner.

Boverket har en vision för enhetliga digitala detaljplaner. Vi vill skapa en öppen dialog om vilka möjligheter och hinder som finns på väg mot visionen. I detta webbseminarium förklarar vi varför vi behöver digitala detaljplaner och varför digitala detaljplaner i PDF-format är bra men inte tillräckliga.

Webbseminariets innehåll

Det pågår mycket innovation kopplat till digitala detaljplaner men är förväntningarna på digitala detaljplaner rimliga? Om allt ska kunna räknas ut och automatiseras, krävs detaljplaner på en detaljnivå som lagen inte alltid tillåter. Enligt PBL ska bara den reglering göras som krävs för att uppfylla planens syfte. Dessa frågor lyfter vi och diskuterar. Sändningen kommer också att innehålla kort information om Boverkets andra aktiviter inom digitalisering.

Så här funkar det

  • Webbseminariet är gratis och du kan ta del av det via länken som kommer att finnas i "Relaterad information" inom kort.
  • Det går även att se seminariet i efterhand.
Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej