Sveriges skolgårdar krymper!

Datum: 28 maj 08:30 - 09:45 Plats: Konferensrum Kungsträdgården, Garnisonen, Karlavägen 100, Stockholm Arrangör:Boverket
Statistiska Centralbyrån (SCB) har på uppdrag av Boverket gjort en nationell kartläggning av landets skolgårdar. Boverket bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium. Då kommer SCB att presentera kartläggningens resultat och metodik.

Skolgården är en central utemiljö för barn och unga. Att ha tillgång till en kvalitativ utemiljö på skolgården eller i närheten av den, är viktigt för barns lek, lärande och hälsa. En helt ny studie visar dock att skolgårdarna krymper.

Statistiska Centralbyrån (SCB) har på uppdrag av Boverket gjort en nationell kartläggning av landets skolgårdar. Studien undersöker hur stora skolgårdarna är och hur mycket de har förändrats under åren 2014-2017. Studien har genom-förts tillsammans med Folkhälsomyndigheten, Skolverket, Naturvårdsverket, Sveriges lantbruksuniversitet och Tankesmedjan Movium.

Boverket bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium. Då kommer SCB att presentera kartläggningens resultat och metodik. Involverade myndigheter kommer också att reflektera över studiens resultat utifrån sina olika perspektiv samt berätta hur de arbetar med att främja goda utemiljöer för barn och unga i skolan.

Tid: Måndagen den 28 maj, kl. 08.30 – 09.45, frukost från kl. 08.00

Seminariet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat. Anmälan måste göras senast den 21 maj till petra.svensson@boverket.se.

Välkommen!

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej