Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Gestaltad livsmiljö 2023 – en konferens om kreativitet, kunskap och kompetens

Granskad:
Datum: 3 oktober Plats: ArkDes, Exercisplan 4, Stockholm Arrangör:Boverket, Riksantikvarieämbetet, ArkDes och Statens konstråd.
Den 3 oktober är det dags för den årliga konferensen om Gestaltad livsmiljö, i år med fokus på kreativitet, kunskap och kompetens, på ArkDes i Stockholm samt direktsänt via streaming. En kostnadsfri heldagskonferens. Konferensen arrangeras sedan 2020 av Boverket, Riksantikvarieämbetet, ArkDes och Statens konstråd.

2023 är kompetensernas år, European Year of Skills. Vilka kompetenser behöver vi för att kunna arbeta omsorgsfullt med gestaltade livsmiljöer i vår tid och för att möta framtida utmaningar? 

Under dagen får vi en inblick i nutida och framtida behov av kompetens och samverkan inom fälten arkitektur, design, konst och kulturmiljö. Vi får ta del av inspirerande exempel från våra nordiska grannländer och från Sverige. Vi diskuterar även utmaningar och framgångsfaktorer. Dessutom presenteras mottagarna av utmärkelsen Årets Strålkastare – aktörer som på ett föredömligt sätt arbetat med gestaltade livsmiljöer.

Konferensen riktar sig till dig som arbetar på kommunal, regional och statlig nivå inom akademi eller som privat aktör. 

Var: Fysiskt på ArkDes i Stockholm samt direktsänt 

När: 3 oktober 2023 klockan 9.00–16.40

Hur: Kostnadsfri heldagskonferens

Med avstamp i politiken för gestaltad livsmiljö arrangerar Boverket, Riksantikvarieämbetet, ArkDes och Statens konstråd sedan 2020 en årlig gemensam konferens. Syftet är att inspirera, men även att ge deltagaren teoretisk fördjupning och visa lärande exempel. Programmen omfattar såväl svenska som internationella talare. Konferenserna riktar sig till dig som arbetar på kommunal, regional och statlig nivå eller som privat aktör.

På konferensen presenteras Årets strålkastare. Myndigheterna vill på detta sätt uppmärksamma lokala och regionala aktörer som i sitt arbete belyser den gestaltade livsmiljöns olika perspektiv och som därmed lyfter den nationella politiken för gestaltad livsmiljö.

2022 års konferens och Strålkastare (på Hållbar stads webbplats)

Dina personuppgifter kommer endast att användas i samband med denna händelse. Syftet är att kunna kommunicera information samt göra din medverkan så bra som möjligt. Efter genomförande sparar vi kontaktuppgifterna för eventuell uppföljning. Därefter tar Boverket bort dina uppgifter ur vårt system.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen