Hearing om klimatdeklarationer för byggnader

Datum: 22 januari 09:00 - 16:00 Plats: Finlandshuset konferens, Snickarbacken 4, Stockholm Arrangör:Boverket
Välkommen till en hearing där du har möjlighet att lämna synpunkter på Boverkets arbete med regeringsuppdraget om klimatdeklarationer för byggnader vid uppförande.

Program

Kl. 09:00-12:00

Presentation av ett förslag till plan för den fortsatta utvecklingen av klimatdeklarationer. Planen ska inkludera hela livscykeln och omfatta gränsvärden för klimatpåverkan. Tove Malmqvist på KTH har fått i uppdrag av Boverket att ta fram ett förslag och hon kommer att presentera förslaget. Förslaget diskuteras sedan i grupper.

Kl. 13:00-16:00

Presentation av Boverkets arbete med utveckling av en klimatdatabas, klimatdeklarationsregister, information och vägledning samt föreskrifter till lag- och förordning om klimatdeklarationer. Därefter diskussion och möjligheter att lämna synpunkter på utvecklingen av arbetet.

Om hearingen

Hearingen är en del av regeringsuppdraget "Klimatdeklarationer för byggnader vid uppförande". Boverket har fått i uppdrag att under 2019 inleda ett förberedande arbete för att underlätta införandet av ett krav på redovisning av en klimatdeklaration vid uppförande av byggnader.

Praktisk information

  • Tillfället är kostnadsfritt.
  • Lunch, förmiddags- och eftermiddagsfika ingår.
  • Sista anmälningsdag är den 10 januari.
  • Sen avanmälan under veckorna 3-4 debiteras med 500 kronor, men din anmälan kan överlåtas till någon annan i din organisation.
Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej