Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Om fuktproblem i boende

Granskad:

Byggnader ska utformas så att fukt inte orsakar skador, lukt eller mikrobiell växt som kan påverka hygien eller hälsa. Det är ett ansvar som byggherren och fastighetsägaren har för dem som vistas i byggnaden.

Äger du ditt eget boende är det alltså du själv som har ansvaret för inomhusmiljön. Upplever eller misstänker du inomhusmiljöproblem och du inte äger ditt boende finns det även reglering från annat håll än via Boverket. Mer information om hur din hälsa kan påverkas och andra myndigheters vägledningar hittar du under relaterad information.   

Vid akuta vattenläckage är det viktigt att agera snabbt för att minimera omfattningen av skadan. Det är bra att veta hur inkommande vatten stängs av så att du själv kan minimera ett vattenläckage du uppmärksammar. Försäkringsbolag har ofta avtal med vattenskadehanteringsbolag och det är till försäkringsbolaget första samtalet bör gå om vattenskadehantering ingår i fastighetsförsäkringen.  

Mer information om fukt i byggnader för dig som är byggherre eller fastighetsägare hittar du under relaterad information.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen