Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Spara tid och pengar

Granskad:

Det kan ta tid att fånga upp de boendes synpunkter men man har många gånger igen det i ett senare skede genom att besluten då är väl förankrade och de boende redan är med på vad som ska hända.

Om alla hyresgäster lämnar sitt godkännande behöver du inte lägga tid på att begära hyresnämndens tillstånd.

Det tar mer tid men man tjänar in det flera gånger om vid genomförandet.

Mikael Lundgren, kundchef på AB Bostaden i Umeå.

Boendeinflytande kan dessutom, genom att skapa delaktighet och engagemang, i förlängningen leda till mindre skadegörelse, lägre omflyttning, färre outhyrda lägenheter och minskat hyresbortfall – alltsammans sådant som sparar pengar för hyresvärden. Ökad trygghet och trivsel bidrar också till att öka bostädernas attraktivitet på bostadsmarknaden.

Har vunnit oerhört mycket

Enligt Mikael Lundgren, kundchef på AB Bostaden i Umeå, har man vunnit oerhört mycket på dialogen med hyresgästerna. De har fått många bra förslag och det har varit mycket enklare att genomföra ombyggnaden. Många hyresgäster ser det som spännande att få vara med och påverka utformningen av det egna bostadsområdet.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen