Inspirerande exempel

Vilken lokal drömmer ni om? Hör föreningar berätta hur de skapat sin mötesplats.

Folkets hus i Rinkeby, Stockholm

Rinkeby Folkets hus hade under ett antal år dragit på sig stora skulder och fått dåligt rykte. Men genom samverkan och lokalt engagemang har föreningen nu fått en nystart. Med hjälp av bidrag från Boverket har de kunnat satsa speciellt på ungdomar mellan 16-25 år. I filmen får du veta om deras framtidsdrömmar för Rinkeby Folkets hus.

Panncentralen i Kungsmarken, Karlskrona

Mellanstadens Folkets Hus och Park startade i en lägenhet i Kungsmarken. När den inte räckte till hittade föreningen en bra lösning tillsammans med de kommunala bolagen Affärsverken och Karlskronahem. I filmen berättar de om hur den gamla nedlagda panncentralen i Kungsmarken i Karlskrona görs om till en ny samlingsplats för möten och kreativitet.

Somaliska Freds i Rosengård, Malmö

Föreningen Somaliska Freds i Rosengård drivs av verkliga eldsjälar som ordnar många fritidsaktiviteter och utflykter för unga. De erbjuder föreläsningar och de vuxna nattvandrar i området. I föreningens lilla källarlokal kan skolbarnen få läxhjälp flera dagar och då kan det bli trångt. I den här filmen får du veta mer om deras verksamhet och vilken lokal de drömmer om att kunna ha.

Vilken lokal drömmer du om?

Vilken lokal drömmer du om?

Se samlingsreportaget med bilder från Somaliska Freds i Malmö, Panncentralen i Karlskrona och Folkets Hus i Stockholm.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej