Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Plattform för hållbar stadsutveckling – årsrapport för 2016

Utgivningsår:
2016
Antal sidor:
21
ISBN (tryck):
978-91-7563-430-2
ISBN (PDF):
978-91-7563-431-9
Rapport:
2016:33

Den tredje årsrapporten för Plattform för hållbar stadsutveckling innehåller en redovisning av de aktiviteter som genomförts under 2016. Därutöver beskrivs myndigheternas mål för arbetet samt inriktning och prioriteringar för 2017. En översiktlig analys av Plattformens funktion ingår också.

Många aktörer inom samhällsbyggnadssektorn har sedan uppdragsstarten 2014 anslutit sig till Plattform för hållbar stadsutveckling. I år tar vi ett nytt grepp och låter en tidning följa med Plattformens årsrapportering till regeringen. Du hittar tidningen via länken i "Relaterad information".

Allt fler deltar i de evenemang och andra aktiviteter som genomförs av Plattformen i syfte att förmedla kunskap och bidra till erfarenhetsåterföring inom hållbar stadsutveckling. I samband med årsrapporteringen 2016 har vi nu tagit fram en tidning som ger ytterligare möjlighet att inspirera och skapa intresse för samverkan. I tidningen kan läsaren hitta reportage och artiklar om Plattformens verksamhet och aktiviteter under 2016. Bland annat finns där samlad dokumentation och reflektioner från Plattformsdagar 2016 samt information om aktuella satsningar.

Om uppdraget

Boverket, Energimyndigheten, Naturvårdsverket, Tillväxtverket och Trafikverket har fått i uppdrag att gemensamt upprätta och förvalta en plattform för frågor om hållbar stadsutveckling. Plattformen ska bidra till tvärsektoriell samverkan, samordning, kunskapsutveckling, kunskaps-spridning och erfarenhetsutbyte. Arbetet ska möta städernas, tätorternas och stadsregionernas olika förutsättningar och behov. Plattformen ska även stödja de regionala strukturfondsprogrammens arbete med hållbar stadsutveckling. Årliga rapporter ska i januari lämnas till regeringskansliet.

Läs mer om Plattformen för hållbar stadsutveckling via webbplatsen hallbarstad.se. Länken finns i "Relaterad information".

Tillbaka till toppen