Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Bättre plats för arbete

Boverkets allmänna råd 1995:5

Utgivningsår:
1995
Antal sidor:
144
ISBN (tryck):
91-7147-223-1
ISBN (PDF):
-

Bättre plats för arbete - om kvalitetskrav och arbetsmetoder för att nå uppsatta mål för miljö, hälsa och säkerhet vid arbetsplanering. Boverket i samarbete med Naturvårdsverket, Räddningsverket och Socialstyrelsen.

Var vänlig uppmärksamma följande

  • Publikationen innehåller allmänna råd som har upphört att gälla från och med 2023-12-19.

  • De allmänna råden började gälla den 21 november 1995 och de avsåg tillämpningen av bestämmelser i den äldre plan- och bygglagen. Råden gäller alltså inte till nya plan- och bygglagen. Det kan finnas skillnader vad gäller tillämpningen av motsvarande bestämmelser i gällande plan- och bygglag. Innehållet kan, i den mån uppgifterna fortfarande är aktuella och relevanta, utgöra ett stöd i det enskilda fallet och därmed fortfarande vara ett stöd vid planläggning.

  • Publikationen hänvisar till numera upphävda författningar, till exempel plan- och bygglagen (1987:10), ÄPBL, och lagen (1987:12) om hushållning med naturresurser m.m.

  • Detta är en digital utgåva av den tryckta publikationen ”Bättre plats för arbete”. I samband med digitaliseringen kan det ha uppstått enstaka felaktigheter och skillnader jämfört med den ursprungliga tryckta publikationen. Av upphovsrättsliga skäl får inte alla bilder från den tryckta utgåvan publiceras i den digitala utgåvan. De bilder som inte får publiceras i den digitala utgåvan har maskerats. Vid eventuella skillnader mellan den ursprungliga tryckta versionen och denna digitala version hänvisas alltid till den tryckta versionen.

Tillbaka till toppen