Om kakor (cookies)

En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker sparar på din dator. Kakan används för att förbättra webbplatsen för dig som besökare, till exempel för att underlätta navigering eller inloggning. I kakan finns endast anonym information och varken namn e-post eller liknande sparas.

Lagen om elektronisk kommunikation kräver att alla som besöker en webbplats med kakor ska få information om vad kakorna används till och hur kakor kan undvikas. Genom att trycka på knappen "Jag godkänner" högst upp på sidan accepterar du att kakor används i din webbläsare när du besöker Boverkets webbplats.

Funktioner ska visas korrekt

På Boverkets webbplatser används kakor för att webbplatsens funktioner ska visas korrekt.

Kakor behövs till exempel när du beställer en publikation och när du svarar på ett formulär eller anmäler dig till ett seminarium. Vi har också kakor som vi använder för besöksstatistik. En viktig funktion för oss för att få kunskap om  vilket innehåll ni efterfrågar. Du kan i din webbläsare välja att inte acceptera kakor, men då kommer vissa funktioner på webbplatsen inte att fungera, till exempel att beställa en publikation, och vi får sämre statistik.


Länk till webbsida på Googles webbplats med information om hur man ställer in sin webbläsare hittar du i "Relaterad information".

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej