Riskbaserade byggregler

Brian Meacham, Associate Professor på Department of Fire Protection Engineering at Worcester Polytechnic Institute (WPI) i USA, besökte Sverige i september 2016. Han besökte Sverige som en del i sitt sabbatsår för att undersöka hur funktionsbaserade regler och analytisk dimensionering kan bli mer riskbaserade. Han gör motsvarande i bland annat Australien, Japan, Nederländerna och Skottland. I september 2017 kommer Brian att komma tillbaka till Sverige för att göra en uppföljning. 

Resultatet

Ett resultat av besöket i Sverige var en rapport, som du hittar under relaterad information. Motsvarande rapport har tagits fram för Skottland som också har valt att publicera den. I Australien har man valt att publicera ett nyhetsbrev som sammanfattar Brians undersökningar där.  Du hittar Skottlands rapport och Australiens nyhetsbrev under relaterad information.

Uppföljning

I rapporten föreslår Brian olika alternativa vägar framåt för att ta nästa steg mot mer riskbaserade byggregler. Vilket alternativ vi väljer kommer att påverka hur Brian lägger upp sitt nästa besök i Sverige. Vilket alternativ vi väljer och som vi tror passar Sverige bäst ska diskuteras på Boverkets referensgrupp brandskydd nästa möte den 2 maj. 

Har du funderingar och vill lämna input så ber vi dig göra det innan referensgruppsmötet.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej