Tidigare marknadskontroll

Här hittar du information om avslutade proaktiva marknadskontroller som Boverket har genomfört inom ramen för sin verksamhet som marknadskontrollmyndighet för bygg- och anläggningsprodukter, hissar och linbanor.

Bygg- och anläggningsprodukter

Inom området bygg- och anläggningsprodukter har Boverket genomfört proaktiva marknadskontroller sedan 2008. Ett proaktivt marknadskontrollprojekt avslutas genom en slutrapport eller ett beslut, som sammanfattar Boverkets generella observationer. Boverket publicerar här kort information om varje avslutat projekt, och de relaterade besluten eller slutrapporterna finns bland länkarna i "relaterad information" på respektive sida.

Hissar och linbanor

Boverket arbetar också inom dessa områden men har ännu inte resultat från proaktiva projekt att presentera.

Avslutade projekt

Duschväggar 2016-2017

Bild på duschvägg, Ieva Kisieliute

Boverket har genomfört marknadskontroll av duschväggar i härdat glas. Kontrollen har omfattat granskning av att duschväggar som säljs i Sverige uppfyller lagstiftningens krav.

Bärande stålkonstruktioner 2015-2017

Bild på stålkonstruktion

Boverket har genomfört marknadskontroll av bärande stål- och aluminiumkonstruktioner enligt SS-EN 1090-1. Dokumentationskontroll har genomförts för 31 ekonomiska aktörer varav 20 besöktes.

Cement - 2013-2016

Bild på en hög cement

Boverket har genomfört marknadskontroll av cement. Boverket besökte under hösten 2013 tio ekonomiska aktörer och 15 produkter valdes ut för dokumentationskontroll. De prestandadeklarationer och CE-märkningar som hade brister har rättats till.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej