Avslutad marknadskontroll

Här hittar du information om avslutade proaktiva marknadskontroller som Boverket har genomfört inom ramen för sin verksamhet som marknadskontrollmyndighet för bygg- och anläggningsprodukter, hissar och linbaneanläggningar.

Bygg- och anläggningsprodukter

Inom området bygg- och anläggningsprodukter har Boverket genomfört proaktiva marknadskontroller sedan 2008. Ett proaktivt marknadskontrollprojekt avslutas genom en slutrapport eller ett beslut, som sammanfattar Boverkets generella observationer. Boverket publicerar här kort information om varje avslutat projekt, och de relaterade besluten eller slutrapporterna finns bland länkarna i "Relaterad information" på respektive sida.

Marknadskontroll av hissar och linbaneanläggningar beskrivs under sidorna för "Motordrivna anordningar".

Fasta vägmärken 2016-2017

Boverket har genomfört marknadskontroll av fasta vägmärken som omfattas av den harmoniserade standarden SS-EN 12899-1. I kontrollen ingick 21 ekonomiska aktörer.

Nöd- och panikutrymningsbeslag 2015-2017

Illustration av beslag, Boverket

Boverket har genomfört marknadskontroll av nöd- och panikutrymningsbeslag som omfattas av de harmoniserade standarderna SS-EN 179:2008 och SS-EN 1125:2008

Duschväggar 2016-2017

Bild på duschvägg, Ieva Kisieliute

Boverket har genomfört marknadskontroll av duschväggar i härdat glas. Kontrollen har omfattat granskning av att duschväggar som säljs i Sverige uppfyller lagstiftningens krav.

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej