Avslutad marknadskontroll

Här hittar du information om avslutade proaktiva marknadskontroller som Boverket har genomfört inom ramen för sin verksamhet som marknadskontrollmyndighet för bygg- och anläggningsprodukter, hissar och linbaneanläggningar.

Bygg- och anläggningsprodukter

Inom området bygg- och anläggningsprodukter har Boverket genomfört proaktiva marknadskontroller sedan 2008. Ett proaktivt marknadskontrollprojekt avslutas genom en slutrapport eller ett beslut, som sammanfattar Boverkets generella observationer. Boverket publicerar här kort information om varje avslutat projekt, och de relaterade besluten eller slutrapporterna finns bland länkarna i "Relaterad information" på respektive sida.

Marknadskontroll av hissar och linbaneanläggningar beskrivs under sidorna för "Motordrivna anordningar".

Betongelement

Bild på betongelement, Hans Ekestang

Boverket har under 2017 genomfört marknadskontroll av förtillverkade betongelement. Kontrollen var begränsad till att endast omfatta betongelement som har en bärande funktion.

Fasta vägmärken 2016-2017

Boverket har genomfört marknadskontroll av fasta vägmärken som omfattas av den harmoniserade standarden SS-EN 12899-1. I kontrollen ingick 21 ekonomiska aktörer.

Nöd- och panikutrymningsbeslag 2015-2017

Illustration av beslag, Boverket

Boverket har genomfört marknadskontroll av nöd- och panikutrymningsbeslag som omfattas av de harmoniserade standarderna SS-EN 179:2008 och SS-EN 1125:2008

Granskad: Sidansvarig: Webbredaktionen
Hjälpte informationen dig? Ja Nej