Nyhet

2014-09-01

Testa och tyck om nya.boverket.se

Nu kan du som besökare testa och tycka till om nya.boverket.se. Tanken med testversionen är att fånga in dina synpunkter. Tyck till om smått och stort! Den nya webbplatsen är till för dig och dina behov.

Nyhet

2014-08-27

Tre brandvarnare förbjuds i Sverige

Boverket har kontrollerat om 23 brandvarnare fungerar som utlovat, bland annat om de larmar tillräckligt högt. Tio av de testade modellerna klarade sig helt utan anmärkningar, medan sex hade mindre anmärkningar som tillverkaren ska få tillfälle att rätta till. Tre hade däremot så allvarliga brister att de inte får säljas alls och ska återkallas från konsumenten. Övriga av de provade brandvarnarna säljs inte i Sverige.

Nyhet

2014-08-26

Stöd för tillämpning av plan- och bygglagen

Boverket har regeringens uppdrag att genomföra kompetensinsatser kring plan- och bygglagen. Nu finns det ett statligt stöd som kommuner kan söka för att i samverkan utveckla metoder och arbetssätt. 

Nyhet

2014-08-25

Energiklasser - nu även för byggnader!

Energideklarationen är bland annat till för dig som ska köpa eller hyra bostad. Hos Boverket finns det över 500 000 energideklarationer. Du kan enkelt söka och jämföra hur mycket energi som olika hus använder.

Att jobba på och för Boverket

Lediga tjänster

Boverket har en ledig tjänst

Aktuella upphandlingar

Just nu har vi inga aktuella upphandlingar


www.omboende.sewww.radonguiden.seWebbplatser som Boverket samarbetar med:   energiaktiv.se   mittbygge.se   vindlov.se  hållbarstad.se