Ny publikation

2014-04-22

Bostadsbyggandet fortsätter öka

Bostadsbyggandet tog rejäl fart mot slutet av 2013, visar Boverkets senaste indikatorer. Preliminärt påbörjades 34 500 bostäder under året, inräknat nettotillskott genom ombyggnader. Det är nästan 50 procent fler än 2012.

Nyhet

2014-04-16

Så här kan regeringens förslag påverka dig

Det är flera lagändringar på gång som kan beröra dig som funderar på att bygga nytt, bygga till eller bygga ytterligare en bostad på din tomt. I juni väntas riksdagen besluta om fler bygglovsbefriade åtgärder. Redan nu har riksdagen beslutat om lättnader i plan- och bygglagen när det gäller bland annat mindre bostäder, tidsbegränsade bygglov samt att den obligatoriska byggfelsförsäkringen ska tas bort.

Konferens

2014-02-28

Hur går vi vidare med hållbara städer?

Välkommen till en konferens den 8 maj för att se Boverkets trendspaningar. Tillsammans fyller vi begreppet hållbara städer med innehåll och hämtar viktiga erfarenheter bland projekt som fått stöd från Delegationen för hållbara städer.

Nyhet

2014-04-10

Hearing om individuell mätning och debitering

När är det kostnadseffektivt att individuellt mäta värme, kyla och tappvarmvatten i flerbostadshus och lokaler? Leder det till energibesparing och vad består kostnaderna av? Boverket bjuder in till en hearing i Stockholm den 20 maj 2014.

Att jobba på och för Boverket


www.omboende.sewww.radonguiden.seWebbplatser som Boverket samarbetar med:   energiaktiv.se   mittbygge.se   vindlov.se  hållbarstad.se