Start / Bygga & förvalta / Energideklaration / Sök energideklaration

Sök och beställ energideklaration

Här kan du söka efter basuppgifter ur varje energideklaration. Du har också möjlighet att beställa energideklarationen i sin helhet. Det finns cirka 500 000 deklarationer i Boverkets register.

Söka sammanfattning

Vem som helst kan snabbt söka efter basuppgifter i en energideklaration.

Du hittar energideklarationen med hjälp av kommun och adress eller fastighetsbeteckning, eller genom det energideklarations-ID som finns på varje deklaration.

De uppgifter du får fram är bland annat dessa:

  • Byggnadens energiprestanda och energiklass (observera att äldre deklarationer kan sakna energiklass)
  • Om radonmätning var utförd när deklarationen gjordes
  • Om den återkommande obligatoriska ventilationskontrollen (OVK) var utförd när deklarationen gjordes
  • När energideklarationen upprättades och energideklarations-ID

Sök energideklaration

Beställa en energideklaration

Du som är byggnadsägare kan beställa och få en energideklaration skickad till dig med e-post. Det kan även ägarens uppdragstagare, till exempel mäklare eller förvaltare med uppdragsavtal, göra. Tjänsten är bland annat till för dig som ska sälja. Du får snabbt och enkelt tillgång till energideklarationen och kan visa upp den för spekulanten innan försäljningen.

Om du är en annan person än ovanstående kontaktar du i första hand byggnadens ägare för information om energideklarationen. Även du har möjlighet att beställa den från Boverket men den skickas då till dig med post. Begär du endast en energideklaration tar vi inte ut någon avgift. Avgiften för mer än en energideklaration är femtio kronor för de första tio sidorna och därefter två kronor per sida.

Beställ en energideklaration

Om du vill beställa en större mängd deklarationer, kontakta först Boverket genom kontaktformuläret.

Om du inte hittar en energideklaration

Om du inte hittar energideklarationen du söker kan orsaken vara att det inte finns någon gjord. Kontakta i sådana fall byggnadens ägare för upplysningar. Du kan också kontakta Boverket genom kontaktformuläret.

Det kan också bero på:

  • Är de uppgifter du har om byggnaden korrekta?
  • Har du fyllt i formuläret korrekt? Om du till exempel söker på en adress som innehåller både en siffra och en bokstav så är det viktigt att inte ha ett mellanslag mellan dessa. Du kan också försöka hitta energideklarationen genom att söka på enbart gatunamn utan nummer.