Vår webbplats fungerar inte med din nuvarande webbläsare Internet Explorer. Uppgradera till en nyare webbläsare för att använda vår webbplats. Läs mer på sidan Rekommenderade webbläsare.

Ladda om sidan
Sidan behöver laddas om eftersom du inte använt tjänsten under en längre tid.
Gå till sidans meny Gå till sidans innehåll

Så arbetade Boverket under förra året

Granskad:
Nyhet

Över en miljon besökare till våra digitala vägledningar och webbutbildningar i PBL kunskapsbanken under 2023. Det är en av de uppgifter du kan läsa i årsredovisningen där Boverket redovisar sitt arbete under förra året. Där kan du ta del av våra uppdrag och läsa mer om vad vi gör.

Visste du att vi har cirka 1 800 webbsidor och runt 30 webbutbildningar om plan- och bygglagen i vår digitala handbok PBL kunskapsbanken? Och det är bara en del av vårt mångsidiga arbete.

Vi har även digitala handböcker om till exempel lagen om klimatdeklaration för byggnader. På vår webbplats finns också e-tjänsten ”Sök och hämta energideklaration”. I den kan du söka bland de över 700 000 energideklarationer som finns registrerade hos oss. Genom en energideklaration kan du få veta mer om hur du kan effektivisera din energianvändning för att spara pengar och minska din klimatpåverkan.

Varje år tar vi fram olika prognoser och analyser för att följa och ur olika perspektiv analysera utvecklingen på bostadsmarknaden. Boverkets byggbehovsberäkning är en av de produkter som Boverket tar fram för att analysera bostadsmarknaden. Boverket gör även årligen en uppföljning av läget på bostadsmarknaden och detta sker bland annat genom bostadsmarknadsenkäten (BME).

Vi arbetar också för digitaliserade plan- och byggprocesser. Målet är att göra det enklare för alla; för medborgare, aktörer inom byggsektorn och offentliga beslutsfattare.

En annan viktig uppgift för oss är att arbeta för mindre fel, brister och skador i byggandet i Sverige.

Vi ser fram emot att få fortsätta leverera och arbeta med vår verksamhet under 2024. Vi hoppas att du vill följa vårt arbete här på vår webbplats, eller i våra nyhetsbrev eller sociala medier.

För att få alla detaljer om vårt arbete under 2023 kan du ladda ner hela rapporten i Relaterad information.

Hjälpte informationen dig? Ja Nej
Tillbaka till toppen